De aller-allerlaatste film van Sir Michael Caine naar de Nederlandse bioscopen

Bernard Jordan ontsnapt uit zijn verzorgingshuis om de 70e verjaardag van de D-Day-landingen in Frankrijk bij te wonen.

Auteur:
We hebben Sir Michael Caine spijtig genoeg moeten missen in Oppenheimer, maar we kunnen hem in The Great Escaper van Oliver Parker nog één keer in een hoofdrol zien schitteren op het grote doek. De film werd opgenomen in 2021, maar kwam eind vorig jaar pas uit en is daarmee hoogstwaarschijnlijk de laatste film van de Britse legende; Caine kondigde namelijk in september 2023 zijn pensioen aan.

The Great Escaper is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Bernard Jordan die op 89-jarige leeftijd ontsnapte uit het verzorgingstehuis om de 70e herinneringsdag van D-Day in Normandië bij te wonen. Naast topacteur Caine heeft ook Glenda Jackson haar laatste rol in deze film; ze overleed juni vorig jaar na een kort ziektebed.

Plot
In de zomer van 2014 haalt Bernard Jordan wereldwijd het nieuws met zijn 'grote ontsnapping' uit het verzorgingshuis waar hij woont. Zijn grote wens is om zich nog eenmaal bij zijn collega-oorlogsveteranen te voegen op het strand van Normandië ter herdenking van hun gevallen kameraden.

The Great Escaper vertelt niet alleen het inspirerende verhaal van een man die probeert in het reine te komen met zijn blijvende oorlogstrauma. Bernie's avontuur, dat slechts 48 uur besloeg, viert ook de blijvende liefde in zijn 60-jarige huwelijk met Rene die haar echtgenoot op fantastische wijze steunt in zijn avontuur.

Zwanenzang
In de trailer zien we dat dit een prachtige laatste titel en waardig afscheid is voor de negentigjarige Engelse grootheid; cheerio.


The Great Escaper is vanaf 15 februari te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair