De psychologische thriller 'Cat Person' moet je in de bioscoop gezien hebben

De psychologische thriller 'Cat Person' moet je in de bioscoop gezien hebben

Wanneer Margot, een tweedejaarsstudent, op date gaat met de oudere Robert, ontdekt ze dat IRL Robert niet voldoet aan de Robert waarmee ze via sms'jes flirt. Een vlijmscherp onderzoek naar de verschrikkingen van daten.

De eenentwintigjarige Brit Emilia Jones kwam in 2016 in beeld bij het internationale publiek door haar rol als de jonge Joanna in Brimstone. In 2021 brak ze écht door met haar hoofdrol in Oscar-winnaar CODA, waar ze liet zien dat ze nu ontpopt is tot een volwassen actrice.

Met haar gloednieuwe hoofdrol in de arthouse-thriller Cat Person van regisseuse Susanna Fogel laat ze zien dat ze de periode van 'meisjesrollen' definitief achter zich heeft gelaten.

Synopsis
De 20-jarige studente Margot ontmoet de 34-jarige Robert in het filmhuis waar zij snacks verkoopt. Na wat speels geflirt over en weer vraagt Robert om haar nummer, wat het begin vormt van een uitgebreide berichtenwisseling tussen de twee. Margot vindt zijn berichtjes grappig en gevat, maar als ze samen afspreken is hij juist lastig te peilen en ongemakkelijk.

Terwijl hun relatie zich verder ontwikkelt, schommelt de machtsverhouding tussen hen heen en weer. Margots rijke fantasie switcht constant tussen een aandoenlijke en een bedreigende versie van Robert. Als de percepties die zij van elkaar hebben uiteindelijk botsen, dreigt alles compleet uit de hand te lopen met zelfs een mogelijk fatale afloop.

Date night
In de trailer zien we dat dit misschien wel de perfecte post-Valentijnsdagfilm is, vol met zowel spanning als humor, om van te genieten samen met je lief.


Cat Person is vanaf 15 februari te zien in de filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair