Deze Oscar-genomineerde prachtfilm moet je nu in de bioscoop gaan zien

Deze Oscar-genomineerde prachtfilm moet je nu in de bioscoop gaan zien

Wanneer twee jonge vrienden Senegal verlaten om naar Europa te gaan, voert hun moderne Odyssee hen door de gevaarlijke woestijn, de verschrikkingen van de detentiecentra van Libië en de gevaren van de zee.

Op het Filmfestival van Venetië greep filmmaker Matteo Garrone met zijn nieuwste werk Io Capitano net naast de grote Gouden Leeuw. Wel won hij de Zilveren Leeuw voor 'Beste Regisseur' en werd de titel genomineerd voor 'Best International Feature' bij de Academy Awards.

Vanaf deze week kunnen wij deze moderne epos ook op het grote scherm zien. Garrone en zijn team poogden met Io Capitano ons als Westerlingen een spiegel voor te houden en meer inlevingsvermogen te geven op de immigratieproblematiek vanuit het perspectief van de vluchtelingen zelf.

Verhaal
Geïnspireerd op mythen en waargebeurde verhalen neemt regisseur Matteo Garrone de kijker in Io Capitano mee op een diep ontroerende tocht van twee tienerjongens, die hun familie in Senegal verlaten om hun ??droom van een beter leven in Europa na te jagen.

Hun hedendaagse Odyssee voert hen door de verstikkende woestijn en over de onstuimige zee. Ze beginnen hun reis als mens, maar transformeren al snel tot handelswaar voor de mensensmokkelaars waarbij hun dromen, hoop en ambities ruimte moeten maken voor een strijd om te overleven.

Empathie
In de trailer zien we dat dit een fantastisch gedraaide film is die door middel van een gedramatiseerde versie van het verhaal meer kunnen meeleven met het échte drama en al zijn opeenvolgende problematieken waar al jaren mee wordt geworsteld in zowel de diverse Afrikaanse als Europese landen.


Io Capitano is vanaf 15 februari te zien in een bioscoop bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair