Rauwe, prijswinnende coming-of-age 'How to Have Sex' vanaf nu in de bioscopen

Rauwe, prijswinnende coming-of-age 'How to Have Sex' vanaf nu in de bioscopen

Drie Britse tienermeisjes gaan op een overgangsritueel - drinken, uitgaan en uitgaan, in wat de beste zomer van hun leven zou moeten zijn.

Met haar energieke, krachtige en tevens confronterende filmdebuut How to Have Sex wist de Britse regisseur Molly Manning Walker te tonen hoe belangrijk het gesprek rondom consent nog altijd is.

Sinds de première op het Festival van Cannes, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard-prijs, viel How To Have Sex nog vele malen in de prijzen, waaronder voor de verbluffende acteerprestatie van Mia McKenna-Bruce als Tara.

Synopsis
Best Holiday. Ever! De eindexamens zitten erop en om dat te vieren vertrekt Tara met haar twee beste vriendinnen op vakantie naar Kreta. Drinkend, dansend en flirtend bewegen de meiden zich van club naar pool party op zoek naar avontuur en onvergetelijke nachten, de vrijheid tegemoet.

De druk om seks te hebben is groot, vooral bij Tara die als enige van de groep nog geen ervaring heeft. Maar wat de beste vakantie van hun leven moet worden, verandert wanneer Tara's grenzen achteloos worden overschreden.

Peer pressure
In de trailer zien we dat dit een heftige film is over het pad naar volwassen worden en de kwetsbaarheid van jongeren wanneer ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag en groepsdruk.


How to Have Sex is vanaf 15 februari te zien in de filmhuizen.

Attentie: How to Have Sex behandelt onderwerpen zoals seksueel overschrijdend gedrag en seksueel geweld. Heb je zelf iets gezien of meegemaakt? Het Centrum Seksueel Geweld (telefoonnummer 0800 - 0188) is er voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met seksueel geweld. Iedereen kan veilig en anoniem bellen en chatten.

NieuwsFilm

meest populair