Iconische jaren 80-fantasyfilm 'Labyrinth' krijgt een vervolg

Brian Henson, de zoon van Jim Henson, komt met goed nieuws.

Auteur:
Het is alweer een hele lange tijd geleden dat de eerste Labyrinth-film uitkwam. De fantasiefilm verscheen in 1986. Decennialang wordt er al gesproken over een vervolg en blijkbaar komt deze er nog gewoon aan.

Het origineel werd geregisseerd door Jim Hensen en geproduceerd door George Lucas. De film draait om een tienermeisje, genaamd Sarah (gespeeld door een jonge Jennifer Connelly). Haar broertje Toby wordt ontvoerd door de Goblin Koning (niemand minder dan David Bowie).

Avontuur
Sarah wil haar broertje redden en komt hierdoor terecht in een ingewikkeld doolhof, waarin zij verschillende avonturen beleeft en puzzels moet oplossen voordat de klok middernacht slaat, anders is Toby voor altijd verloren.

De film, die bekend staat om zijn indrukwekkende poppen en animaties, evenals de iconische muziek van David Bowie, is sindsdien ietwat uitgegroeid tot een cultfilm. Goed nieuws voor de fans, want nu lijkt het toch eindelijk te komen van het langverwachte vervolg.

Reactie
Brian Henson, Jims zoon, laat zich er heel voorzichtig over uit: "Als jullie er meer over willen weten, moeten jullie bij mijn zus Lisa terecht. Zij is de baas van het Jim Henson Company. Ik kan jullie enkel en alleen zeggen dat het een project is waar we allemaal naar uitkijken, maar meer kan ik er helaas nog niet over zeggen".


Scott Derickson, de regisseur van o.a. Doctor Strange, zou de regie van het vervolg voor zijn rekening nemen, maar liet zich er de laatste keer minder positief over uit. Hopelijk dat het er nu, toch alsnog van komt. De kort maar krachtige reactie van Brian Henson is in ieder geval veelbelovend!

NieuwsFilm

meest populair