'Abigail'-regisseurs Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin over het idee van een vampierballerina

'Abigail'-regisseurs Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin over het idee van een vampierballerina

Toen Alisha Weir aangaf dat ze goed kon dansen, besloten de regisseurs dit onderdeel uit te laten maken van de identiteit van de horrofilm.

In een interview met Empire vertellen regisseur Tyler Gillett en Matt Bettinelli-Olpin hoe ze aan het idee van een 'vampierballerina' zijn gekomen voor Abigail.

"Ons doel is altijd om een ??personage te vinden en te ontwerpen dat denkt: 'Ooh, fuck, dat wordt een cool Halloween-kostuum,'" aldus Gillett.

Synopsis
Abigail gaat over een groep zogenaamde criminelen die de 12-jarige Abigail ontvoert, de dochter van een machtig figuur in de onderwereld. Voordat ze het losgeld van 50 miljoen dollar kunnen innen, hoeven ze alleen nog maar een nacht in een afgelegen landhuis op het meisje te passen.

Maar als de ontvoerders één voor één wegvallen, komen ze er tot hun grote schrik achter dat ze opgesloten zitten met een wel heel bijzonder meisje.

De openingsscène was allesbepalend
De angstaanjagende ballerina wordt gespeeld door Alisha Weir, voornamelijk bekend van Matilda de Musical. "In de openingsscène zat ze op balletles," legt Bettinelli-Olpin uit, "en het maakte een beetje deel uit van het personage."



Bettinelli-Olpin: "Toen we Alisha eenmaal ontmoetten, zei ze: 'Ik ben echt goed in dansen', en het werd: 'Ooh, laten we daarop ingaan. Laten we dat onderdeel maken van de identiteit van de film.''

Abigail maakt vanaf 18 april een pirouette de Nederlandse bioscopen in.

NieuwsFilm

meest populair