Marvel-film 'Madame Web' debuteert met bedenkelijke Rotten Tomatoes-score

Marvel-film 'Madame Web' debuteert met bedenkelijke Rotten Tomatoes-score

De eerste recensies staan online voor de nieuwste Marvel-film van Sony Pictures.

De afgelopen jaren scoorde Marvel Studios hit naar hit met de superheldenfilms die onderdeel uitmaken van het Marvel Cinematic Universe. Warner Bros. en Sony Pictures hebben flink wat meer moeite om hun franchises, respectievelijk het DC Extended Universe en Sony's Spider-Man Universe, op te starten.

Sony wist wel succes te boeken met de twee Venom-films, maar met Morbius sloeg de studio de plank mis. Nu lijkt hetzelfde te gebeuren met de volgende film in de reeks: Madame Web van regisseur S.J. Clarkson.

Rotten Tomatoes
De film met actrices als Dakota Johnson, Celeste O'Connor, Isabela Merced en Sydney Sweeney staat er niet goed voor op de Tomatometer. Op het moment van schrijven staat er slechts 20 procent na 46 recensies.

Zo schrijft Brian Truitt van USA Today: "In plaats van een verademing te zijn die lijkt op de Tom Holland Spider-flicks, is Madame Web een herinnering aan de Worst Superhero Times (ook bekend als het midden van de jaren 2000)."

Geen regelrechte ramp
"Madame Web is een superheldenfilm die aanvoelt alsof hij is gemaakt door en voor mensen die nog nooit een moderne superheldenfilm hebben gezien," schrijft David Ehrlich van indieWire. "In theorie had dat een zegen kunnen zijn. In de praktijk kan alleen Johnson het zo laten lijken."


"Madame Web is niet de regelrechte ramp die de lompe trailer of de verschijningsdatum in februari doen suggereren," is de positievere Christy Lemire van RogerEbert.com.

Donderdag
Vanaf komende donderdag draait Madame Web officieel in de Nederlandse bioscopen. Dit jaar worden ook Sony's Kraven the Hunter en Venom 3 verwacht.

NieuwsFilm

meest populair