We kunnen nog lang wachten op 'Dune: Messiah' volgens regisseur Denis Villeneuve

We kunnen nog lang wachten op 'Dune: Messiah' volgens regisseur Denis Villeneuve

'Ik denk ook niet dat het gezond zou zijn als ik gelijk weer terug naar de woestijn ga.'

Dune: Part Two is vanaf volgende week eindelijk in de bioscoop te zien, maar voordat we meer uit het zanderige universum van Dune krijgen, hebben we flink wat geduld nodig. Volgens regisseur Denis Villeneuve kunnen we nog wel even wachten op Messiah.

In 2021 bracht Denis Villeneuve een nieuwe Dune-film en volgende week is het eindelijk tijd voor het tweede deel met Timothée Chalamet en Zendaya.

Dune: Part Two
Villeneuve is ook van plan om een derde deel te maken: Dune: Messiah. Maar daar zit wel een groot verschil in volgens de regisseur.

We kunnen namelijk nog wel even wachten op Messiah. Deel een en twee waren namelijk ontworpen om snel achter elkaar te maken, aangezien het één boek betreft.

De tijd nemen
Voor Messiah zit dat anders. "Ik wil het beste scenario op tafel hebben en ik wil de tijd nemen om dat te doen", vertelt Villeneuve in gesprek met Steve Weintraub. "Ik denk ook niet dat het gezond zou zijn als ik gelijk weer terug naar de woestijn ga."



Het is dus nog onbekend hoe Dune: Messiah eruit zal zien en hoelang het zal duren voordat we het gaan zien op het witte doek. Villeneuve wil er naar eigen zeggen 'de beste film ooit' van maken en wil daarom nog extra de tijd nemen.

NieuwsFilm

meest populair