Michelle Pfeiffer liep rol mis vanwege een wel heel bizarre reden

Michelle Pfeiffer liep rol mis vanwege een wel heel bizarre reden

Een topactrice, die werd afgewezen vanwege haar voormalige relatie met de hoofdrolspeler.

Het komt wel vaker voor, dat sterren een rol mislopen. Soms zijn ze gewoon niet helemaal geschikt voor een bepaalde rol, maar Michelle Pfeiffer werd voor een wel heel bizarre reden afgewezen voor een grote blockbuster.

In de jaren tachtig en negentig was Pfeiffer een van dé grote namen in Hollywood. Denk bijvoorbeeld maar aan Dangerous Liaisons, The Fabulous Baker Boys en Love Field. Voor alle drie de films werd de actrice dan ook genomineerd voor een Oscar.

Batman
In 1989 had Pfeiffer haar zinnen gezet op de rol van Vicki Vale in Batman, maar niemand minder dan de hoofdrolspeler zelf, Michael Keaton, hield dit tegen. De reden hiervoor? Keaton had vroeger een relatie met Pfeiffer en zei dat het vreemd zou zijn om samen te werken met zijn ex.

Dat niet alleen. Vale krijgt in de film een relatie met Bruce Wayne, wat betekent dat Keaton en Pfeiffer ook intieme scenes zouden moeten opnemen. Daar was Keaton geen fan van, al helemaal vanwege het feit dat hij destijds probeerde zijn relatie met zijn ex-vrouw, Caroline McWilliams, terug op de rails te krijgen.

Reactie
Robert Wuhl, die in de film te zien is als Alexander Knox, liet zich er al eerder over uit: "Michael en Michelle hadden een relatie gehad maar hadden hier een punt achter gezet. Michael liet mij weten dat hij zijn best deed om opnieuw zijn ex-vrouw voor zich te heroveren".


"Keaton was dan ook gigantisch tegen de casting van Pfeiffer. Hij had hier een lang gesprek over met producent John Peters, die Keaton zijn zin gaf". De rol ging uiteindelijk dan ook naar een andere bekende actrice, namelijk Kim Basinger.

Toch nog
Grappig genoeg kreeg Pfeiffer een nog grotere rol in het vervolg, namelijk die van Selina Kyle/Catwoman in Batman Returns in 1992. Keatons idee om terug te komen met McWilliams pakte voor hem niet zo uit als gehoopt, waardoor hij ook niks meer had tegen de casting van Pfeiffer.



NieuwsFilm

meest populair