De grote Michael Jackson-film onder vuur doordat zijn neefje de hoofdrol speelt

De grote Michael Jackson-film onder vuur doordat zijn neefje de hoofdrol speelt

Sommige filmfanaten spreken over nepotisme, maar wie was dan beter geweest voor de rol?

Er komen de laatste jaren behoorlijk veel muzikale biopics uit over beroemde zangers en bands. Denk bijvoorbeeld maar aan Bohemian Rhapsody, Rocketman en Elvis. Nu is Michael Jackson aan de beurt, maar deze film is nu al onder vuur komen te liggen.

Het was natuurlijk wel te verwachten dat de 'King of Pop' eveneens zijn eigen film zou krijgen. Hier werd ook niet de minste regisseur voor aangetrokken, namelijk Antoine Fuqua, o.a. bekend van Training Day en de Equalizer-trilogie. Waar sommige mensen wel een probleem mee hebben, is de hoofdrolspeler.

Familielid
Het is namelijk Jaafar Jackson die in de huid mag kruipen van zijn oom in diens biopic genaamd Michael. Jaafar is namelijk de zoon van Michaels oudere broer, Jermaine. Heel erg vreemd is het niet dat hij de rol heeft weten te bemachtigen.

De 27-jarige Jaafar is namelijk zelf ook een zanger en kent natuurlijk de hele Jackson-geschiedenis door en door. Dit neemt echter niet weg dat er genoeg mensen zijn die nu spreken over nepotisme en dat Jaafar enkel en alleen de rol krijgt vanwege de vriendjespolitiek in Hollywood.

Reacties
Zo zijn er reacties op sociale media te vinden als: "Is dit een geniale casting of gewoon weer nepotisme op zijn best?" of "Nepotisme? Zeker. Maar ik kan zo snel niet iemand anders bedenken die geschikt is voor de rol".



Hoe het precies uitpakt, daar komen we in een jaar tijd achter, wanneer de film te zien zal zijn in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair