Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'Aladdin'?

Was jou dit 18+ grapje opgevallen in 'Aladdin'?

Robin Williams' Genie komt met een ondeugend grapje dat bedoeld is voor de volwassen kijkers.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat bepaalde animatiefilms meer voor volwassenen zijn bedoeld dan voor kinderen, maar soms worden er ook behoorlijk 'pikante momenten' in de films voor de jongsten onder ons gestopt die kinderen gelukkig niet mee krijgen. In Aladdin zit ook zo'n moment.

Disney heeft al heel wat pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan toppers als The Lion King, Mulan en Snow White, om er maar een paar te noemen. Aladdin hoort zeker ook in dit rijtje thuis. Dit pareltje verscheen in 1992 en werd een van de grote klassiekers van 'Het Huis van de Muis'.

Vervolg
Niet zo heel gek dus, dat Disney in 1996 met een vervolg kwam, genaamd Aladdin and the King of Thieves. De sequel draait om de langverwachte bruiloft van Aladdin en Jasmine, maar de koning van de dieven komt hun grote dag verstoren.

Een scène valt voornamelijk op. Op de dag van de bruiloft duikt een schurk genaamd Sa'Luk op om hier een stokje voor te steken, als is dit niet bepaald weggelegd voor kinderen. Het gaat namelijk om behoorlijk wat geweld, opgevolgd door een 18+ grapje.

Scène
In de scène in kwestie wil Sa'Luk voor wat ophef zorgen door een olifant op hol te laten slaan. Hiervoor maakt hij gebruik van zijn vlijmscherpe boksbeugel, waar hij het dier een volle klap mee op zijn achterste geeft.


We horen de olifant wegrennen, waardoor de grond behoorlijk begint te trillen. De geest, ingesproken door de geliefde Robin Williams, reageert verbaasd door te zeggen: "I thought the earth wasn't supposed to move until the honeymoon".

Verschil
Kinderen zullen niet begrijpen waar dit om gaat, maar de volwassen-kijkers weten maar wat goed wat Genie hier bedoelt. Ben je een fan van Genie, dan is het onderstaande filmpje trouwens ook wel de moeite waard!NieuwsFilm

meest populair