FilmTotaal interviewt 'Bad Boys 4'-duo: "dat zie je keihard op het scherm"

FilmTotaal interviewt 'Bad Boys 4'-duo: "dat zie je keihard op het scherm"

De Belgische bad boys komen opnieuw cinema redden, aldus Adil. "Ride or Die!"

Het Vlaamse regieduo Adil El Arbi en Bilall Fallah plant definitief zijn vlag in Hollywood met een vierde deel in de Bad Boys-franchise: Ride or Die. Sinds dat deel 3 - hun Hollywood-debuut - in het eerste coronajaar 2020 de bestverdienende film aan de Amerikaanse box-office werd, hebben ze hoogte- én dieptepunten gekend. Maar met dit vierde deel wordt wel duidelijk: ze mogen ongetwijfeld wel even blijven!

Adil & Bilall beleefden met hun jihadmusical Rebel een première op het filmfestival in Cannes. In Nederland was de film echter op weinig bioscoopschermen te zien. Makkelijker konden we genieten van de twee afleveringen die ze regisseerden uit de Marvel-serie Ms. Marvel voor Disney+. De grootste tegenslag was toch wel de dikke streep die Warner Bros-studiobaas David Zaslav zette door hun Batgirl-film. Aan Bad Boys: Ride or Die te zien, zijn ze die klap weer helemaal te boven!

Bruiloft
Will Smith en Martin Lawrence keren uiteraard ook terug als de kwajongens op leeftijd, met pistolen en politiepenningen. Rechercheur Mike Lowrey doet het ondenkbare: hij trouwt! Tijdens het bruiloftsfeest gaat Marcus tegen de vlakte met een hartaanval, maar deze bijna-doodervaring geeft hem vooral nieuwe vleugels.

En die kan hij gebruiken, zodra de stront volledig aan de knikker raakt. Hun wijlen politiechef Howard (Joe Pantoliano) wordt namelijk beticht van corruptie. En de enige die zijn naam kan zuiveren: Mike's half-Mexicaanse zoon Armando, die vastzit voor meerdere moorden.

Interview FilmTotaal
Om hun feestelijke première te vieren, doen de twee Vlaamse regisseurs ook het land van hun noorderburen aan. En dat geeft FilmTotaal lekker de kans om ze even lekker aan de mouw te trekken voor wat lekkere inside-informatie. Bekijk hieronder de video:


Lees ook de recensie van Bad Boys: Ride or Die.

NieuwsFilm

meest populair