Carey Mulligan kwam tijdens deze scène bijna om het leven: "ze kon niet meer ademen"

Carey Mulligan kwam tijdens deze scène bijna om het leven: "ze kon niet meer ademen"

Acteur Chris Lowell drukte iets te hard met het kussen op het gezicht van de actrice.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs ver gaan voor een bepaalde rol in de hoop deze zo overtuigend mogelijk over te kunnen brengen. Soms gaan ze zelfs iets te ver. Carey Mulligan weet hier alles vanaf.

In 2020 was Mulligan te zien in de sterk onthaalde Promising Young Woman van Emerald Fennell. Hoewel Mulligan eigenlijk altijd tamelijk 'brave' rollen speelt, liet ze in deze film eens een hele andere kant zien. Opgelet: SPOILERS volgen!

Verhaal
Haar beste vriendin werd verkracht en vanwege dit trauma pleegt zij zelfmoord. Cassie is hier kapot van en besluit wraak te nemen op alle mannen die seksueel misbruik maken van vrouwen door zichzelf voor te doen als een makkelijk slachtoffer.

Cassie duikt elke avond de nachtclub in waar ze doet alsof ze dronken is. Menig man neemt haar mee naar huis, maar eenmaal daar aangekomen draaien de rollen om. Cassie's uiteindelijke doel is om Al, de man die haar vriendin heeft verkracht, te laten boeten voor wat hij gedaan heeft.

Einde
Richting het einde van de film komt Cassie Al tegen en weet ze hem te verleiden. Wanneer ze hem vast heeft gebonden aan een bed vertelt ze haar verhaal. Al weet echter te ontsnappen en stikt Cassie door een kussen tegen haar gezicht te duwen totdat ze sterft.


De acteur die Al speelt, Chris Lowell, ging echter iets te ver tijdens de opnames van deze film waardoor Mulligan echt niet meer kon ademen en bijna echt stikte. Zo zei Lowell al eerder: "Ik weet nog dat Emerald zei: 'het duurt twee minuten om te sterven van verstikking, dus elke 30 seconden checken we of alles goed gaat met Carey'.".

Afschuwelijk
Gedurende een opname, duwde Lowell zijn gezicht zo hard tegen het gezicht van Mulligan dat zij echt niet kon ademen. Hij had dit in eerste instantie niet door, maar zag daarna dat het niet goed ging met de actrice.


Zo vervolgt Lowell: "Toen ze rechtop ging zitten barstte ze in tranen uit. Iedereen was gigantisch geschrokken maar zij natuurlijk het meest. Toen Emerald vroeg of we dit nog eens konden opnemen zei ik 'Absoluut niet, dit was het voor mij'. Ik wilde het niet op mijn geweten hebben dat ik iemand zou verstikken".

NieuwsFilm

meest populair