Het prijswinnende 'Blackbird Blackbird Blackberry' komt naar de Nederlandse bioscopen

Het prijswinnende 'Blackbird Blackbird Blackberry' komt naar de Nederlandse bioscopen

Charmant en eigenwijs liefdesverhaal waarin de ongebonden Etero tegen alle conventies in op een seksuele ontdekkingstocht gaat.

Uit Georgië horen we in Nederland over het algemeen niet veel. Toch komt de film Blackbird Blackbird Blackberry, één van de beste arthouse-films van afgelopen jaar, uit dit mysterieuze land.

Filmmaker Elene Naveriani ontving met haar tweede langspeelfilm nominaties en prijzen van over de hele wereld, waaronder op de filmfestivals van Sarajevo, Zurich en Cannes. Hoofdactrice Eka Chavleishvili werd daarnaast genomineerd voor 'Beste Actrice' bij de prestigieuze European Film Awards.

Synopsis
Etero koestert haar vrijheid evenveel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar toch is ze trots op haar onconventionele leven. Tot ze, na een bijna-doodervaring, als een blok voor leverancier Murman valt.

Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde seksuele wervelwind terecht, waarna ze voor de onvermijdelijke keuze komt te staan: alleen door of samen? Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn.

Avontuurlijk
In de trailer zien we dat dit een excentriek verhaal is dat op prachtige wijze in beeld is gebracht. Zowel voor- als achter de camera zullen we geen (voor ons) bekende namen vinden, dus we kunnen ons volledig laten onderdompelen in de wonderlijke wereld van de Georgische cinema.


Blackbird Blackbird Blackberry is vanaf 22 februari in het filmhuis te zien.

NieuwsFilm

meest populair