Franse top-arthouse nu in de Nederlandse filmhuizen te zien

Franse top-arthouse nu in de Nederlandse filmhuizen te zien

Volgt een onlangs aangekondigde artistiek directeur van een beroemd modehuis, die nadat hij hoge verwachtingen heeft gekregen, pijn op de borst begint te krijgen en ontdekt dat hij mogelijk veel erger heeft geërfd dan het zwakke hart van zijn vervreemde vader.

Xavier Legrand begon zijn carrière als acteur, maar groeide daarnaast ook uit tot een zeer gerespecteerde Franse schrijver en regisseur. In 2014 ontving hij zelfs een Oscar-nominatie voor zijn kortfilm Avant que de tout perdre.

Ondertussen maakt Legrand ook langspelers en zijn tweede, Le Successeur, is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Plot
Ellias Barnès is onlangs aangesteld als artistiek directeur van een beroemd modehuis in Parijs. De verwachtingen zijn dusdanig hooggespannen dat ze hartklachten bij hem veroorzaken.

Als zijn vader komt te overlijden en de begrafenis in Montreal geregeld moet worden, komt Elias tot de ontdekking dat hij iets veel ergers heeft geërfd dan het zwakke hart van zijn vader.

Fashion
In de trailer zien we dat dit een strak en spannend drama gaat worden die ons een kijkje geeft in een mysterieuze industrie die het altijd goed doet op het doek. Hoofdacteur Marc-André Grondin weet duidelijk een sterk en gelaagd karakter neer te zetten.


Le Successeur is vanaf 22 februari te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair