Regisseur 'Dune: Part Two': "de kijker hoeft deel 1 niet gezien te hebben"

Regisseur 'Dune: Part Two': "de kijker hoeft deel 1 niet gezien te hebben"

Denis Villeneuve vond het belangrijk om de blockbuster zo in elkaar te zetten dat iedereen er van kan genieten.

Later deze maand zullen we eindelijk kunnen gaan genieten van Dune: Part Two. Hoewel dit natuurlijk een direct vervolg is op het origineel dat enkele jaren geleden verscheen, zegt niemand minder dan regisseur Denis Villeneuve nu dat je het eerste deel niet per se hoeft te kijken voor het vervolg.

Dune: Part Two pikt de draad op van de eerste film, waarin Paul Atreides (Timothée Chalamet) en zijn moeder Lady Jessica (Rebecca Ferguson) onderdak hebben gevonden bij het woestijnvolk de Fremen, nadat ze werden aangevallen door de Harkonnen.

Verhaal
Paul is uit op wraak en wil korte metten maken met de Harkonnen, maar hij komt voor een moeilijke beslissing te staan: gaat hij voor de liefde van zijn leven, of kiest hij toch voor het redden van het universum?

Net zoals het voorgaande deel, is het vervolg gebaseerd op het eerste Dune-boek van Frank Herbert, dat Villeneuve besloot in twee delen te knippen. De filmmaker laat zich nu uit over het tweeluik en hoe de blockbusters van elkaar verschillen.

Reactie
Zo zegt Villeneuve: "Deel 2 was lastiger om te maken, aangezien er veel meer actie in zit, terwijl we even veel tijd hadden om het vervolg op te nemen als het origineel. Dit vroeg veel tijd en energie van het hele team, want technologisch gezien is het een stuk complexer dit in elkaar te zetten".


"Voor mij was het ook lastiger, want ik wilde het tweede deel zo in elkaar zetten dat je hier ook van kan genieten zonder het eerste deel gezien te hebben. 'Part 2' staat dus op zichzelf, maar het is natuurlijk wel een direct vervolg op 'Dune'. Dat was dus ook wel een hele kluif, om het script zo in elkaar te zetten".

NieuwsFilm

meest populair