Warner Bros.-CEO wil naar verluidt de wereldberoemde filmstudio verkopen

Warner Bros.-CEO wil naar verluidt de wereldberoemde filmstudio verkopen

Een insider meldt dat David Zaslav in heel plan in werking heeft gesteld om hierin te slagen.

Er doet een gerucht de ronde dat een van de allergrootste en beroemdste filmstudio's binnenkort te koop zal zijn. Een insider van Warner Bros. meldt nu namelijk dat het bedrijf alles op alles zet om een toekomstige deal aantrekkelijk uit te laten zien.

De laatste paar maanden heeft Warner Bros. de nodige grote overeenkomsten getekend, zoals bijvoorbeeld met Tom Cruise en Margot Robbie. Het lijkt er dus op dat ze aan de toekomst denken, maar blijkbaar wil de studio zich in de spotlights zetten voor een potentiele koper.

Met geld strooien
De insider meldt nu dat Warner Bros. hun reputatie en positie in de industrie aan het versterken is, zodat een eventueel verkoop beter uit zou kunnen pakken. Dat niet alleen, de studio is momenteel met geld aan het strooien.

Zo is het budget van Joker: Folie à Deux maar liefst een ongelofelijke 200 miljoen dollar, evenveel als Spider-Man: No Way Home en 140 miljoen meer dan het origineel. Warner Bros. zit ook achter de rechten aan voor de tiende film van Quentin Tarantino's tiende en tevens laatste film, The Movie Critic.

Doel
De grote Warner Bros. baas, David Zaslav, zou hebben laten weten zoveel mogelijk grote namen aan te willen trekken in een korte tijd. De insider zegt hier het volgende over: "Zaslav wil het bedrijf er aantrekkelijker uit laten zien".


"De strategie bij Warner Bros. is om grote deals te sluiten, maar in feite spelen ze met het geld van anderen. Ze hopen Tarantino en Cruise als een uithangbord te gebruiken om het bedrijf vervolgens te verkopen". Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.

NieuwsFilm

meest populair