Feit of fictie: keert Mahershali Ali 'Blade' de rug toe door eindeloze filmvertragingen?

Feit of fictie: keert Mahershali Ali 'Blade' de rug toe door eindeloze filmvertragingen?

Is dit enkel en alleen een gerucht of schuilt er toch ook waarheid achter?

Marvel weet elke keer weer de nodige grote namen te strikken, of het nu gaat over een superheldenrol of juist een schurk. Toch lijkt een acteur nu te willen vertrekken, aangezien zijn project alsmaar vertraging blijft oplopen.

Het gerucht dat nu de ronde doet is dat Mahershala Ali er genoeg van heeft. De acteur, o.a. bekend van Moonlight en Green Book, tekende al enkele jaren geleden voor de Blade-rol en zou dus het stokje overnemen van Wesley Snipes.

Weinig nieuws
De acteur zette zijn handtekening al 5 jaar geleden, maar er is sindsdien maar behoorlijk weinig vooruitgang geboekt. Natuurlijk hielp de pandemie niet bepaald mee, maar Ali zou niet tevreden zijn met de stand van zaken.

Buiten een minuscule cameo in Eternals, waarin we hem enkel en alleen snel even horen, zou hij ontevreden zijn met het script van Blade. Ook zou de tweevoudige Oscar bekroonde Ali het niet fijn vinden dat hij vier jaar lang aan het lijntje wordt gehouden zonder enkele updates.

Wel of niet?
Blijkbaar zou voor Ali de maat vol zijn geweest en na een woordwisseling met Marvel-CEO Kevin Feige zou de acteur gezegd hebben te willen vertrekken. Of dit klopt is nog niet bevestigd, maar het is natuurlijk nooit een goed teken wanneer soortgelijke verhalen de ronde beginnen te doen.


Blade zal normaal gesproken in november 2025 te zien zijn, maar het feit dat er al de nodige schrijvers zijn gekomen en vetrokken zorgt er sowieso voor dat meerdere filmfanaten zich zorgen maken of de blockbuster wel een succes zal worden.

NieuwsFilm

meest populair