Sensationele recensies voor Denis Villeneuves 'Dune Part Two': Een briljant vervolg

Sensationele recensies voor Denis Villeneuves 'Dune Part Two': Een briljant vervolg

Critici zijn lyrisch over het tweede deel van Denis Villeneuves Dune-sage

Na 2 en een half jaar wachten is het eindelijk zover. Dune Part 2, het langverwachte vervolg op het sci-fi epos van Denis Villeneuve, verschijnt eindelijk in de bioscoop. De eerste recensies liegen er niet om, de critici schieten superlatieven tekort om aan te geven hoe geweldig ze Dune Part 2 vinden.

Met 116 recensies scoort Dune Part 2 een ontzettend hoge score van 97% op Rotten Tomatoes. Dat is zelfs een stuk hoger dan de 83% die het eerste deel scoorde. Critici noemen de film 'de Lawrence of Arabia van Sci-fi-epossen'.

Beste Sci-fi ooit
De film bevat volgens de critici geweldige beelden en een spectaculair verhaal, 'Dune Part 2 is een spectaculair vervolg'. Één recensent noemt Part 2 'de Empire Strikes Back van de Dune-saga'. Een andere roept Dune uit tot 'de beste Science Fiction-franchise ooit gemaakt'.

Fans kunnen dan ook vanaf 29 februari met een gerust hart naar de bioscoop gaan. Dune Part 2 is een van de films waar filmfans het meest naar uitkijken in 2024.

Bioscopen kunnen een hit gebruiken
Dune Part 2 lijkt een dikke hit te gaan worden. De verwachting is dat de film meer dan $80 miljoen gaat opbrengen tijdens het openingsweekend in Noord-Amerika. Bioscopen zitten al maanden te wachten op een groot succes, sinds Barbie en Oppenheimer vorige zomer kon geen enkele film een grote hit genoemd worden.Dune Part 2 had eigenlijk al vorig jaar in de bioscoop moeten verschijnen, maar de film werd vertraagd door de aanhoudende stakingen in Hollywood. Het lijkt erop dat de vertraging de film alleen maar goed heeft gedaan, de hype is in de afgelopen maanden alleen maar gegroeid.

Het lot van het universum
In Dune Part 2 werkt Paul Atreides samen met Chani en de Fremen om wraak te nemen op de samenzweerders die zijn familie verwoest hebben. Paul wordt geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum. Hij voorziet een verschrikkelijke toekomst voor het universum die alleen hij kan voorkomen. Dune Part 2 draait vanaf 29 februari in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair