Netflix-baas over de 'Narnia'-reboot van 'Barbie'-regisseuse Greta Gerwig: "groter en gedurfder"

Netflix-baas over de 'Narnia'-reboot van 'Barbie'-regisseuse Greta Gerwig: "groter en gedurfder"

De CEO van de streamingdienst, Ted Sarandos, zegt dat ons iets moois staat te wachten.

Greta Gerwig heeft al de nodige keren hoge ogen weten te gooien. Vorig jaar kwam ze nog met dé blockbuster van 2023, namelijk Barbie. Nu staat ze weer voor een andere monumentale taak, namelijk The Chronicles of Narnia opnieuw leven in te blazen.

De regisseuse, eveneens bekend van Little Women en Lady Bird, gaat nu aan de slag met een reboot. Hier bestaat natuurlijk al een trilogie van, waarvan het eerste deel in 2005 verscheen en het laatste in 2010.

Succes
Deze reeks was een groot succes en was goed voor maar liefst 1,5 miljard dollar. Niet zo heel gek dus, dat Netflix het wel ziet zitten om deze verhalen nu in een modern jasje te duwen. De grote baas van de streaminggigant, Ted Sarandos, laat zich erover uit tijdens een interview met TIME.

"Jullie moeten niet een compleet nieuw en ander verhaal verwachten, maar wat ik jullie wel kan beloven is dat dit groter en gedurfder wordt dan gedacht. Ook kan ik zeggen dat de nieuwe films, net zoals de boeken van C.S. Lewis, 'geworteld' zullen zijn in geloof".

Missie
Gerwig liet zich er zelf ook over uit: "Deze verhalen zijn verbonden met de folklore en sprookjes van Engeland, maar het is eveneens een combinatie van verschillende tradities. Het is grappig, in Narnia kun je faunen aantreffen maar ook de Kerstman".


"Als kind valt je dit niet op, maar er zitten behoorlijk wat paradoxen in. Ik wil dit echter omarmen, want dit maakt deze wereld die Lewis heeft gecreëerd juist zo boeiend. Ik heb heel veel respect voor de hele Narnia-wereld en ben altijd al een fan geweest. Ik wil er dan ook voorzichtig mee omgaan en iets moois leveren".

NieuwsFilm

meest populair