Er komt een film over de strijd tussen Coca-Cola en Pepsi... 'Cola Wars'

Er komt een film over de strijd tussen Coca-Cola en Pepsi... 'Cola Wars'

Na films over Barbie, de Blackberry, Cheetos en McDonald's, was dit natuurlijk een kwestie van tijd.

Sony Pictures heeft 1,5 miljoen dollar geboden voor de rechten van Cola Wars, een film over de strijd die in de jaren '80 en '90 woedde tussen gigabedrijf Coca-Cola en Pepsi, die de nummer 1-plek in colaland probeerde over te nemen.

De langdurige rivaliteit tussen The Coca-Cola Company en PepsiCo zorgde ervoor dat de twee bedrijven vaker gelijksoortige marketingcampagnes op touw zetten om hun producten aan de man te brengen.

Voortdurende oorlog
En dat was namelijk wegens hun cola-producten: Coca-Cola en Pepsi. Sinds het eind van de jaren '70 tot en met de jaren '90 werd de rivaliteit ook wel betiteld met de 'cola wars'.

Memorabele gebeurtenissen die hier deel van uitmaakten waren o.a. het brandende haar van Michael Jackson tijdens de lancering van Diet Coke.

Rare marketingfratsen
Maar ook de geflopte lancering van New Coke, een aantal dubieuze Pepsi Challenge-reclames en de populaire Pepsi Stuff-merchandise maakten hier onderdeel van uit.Jason Shuman en Ben Queen schrijven momenteel het script, dat de gebeurtenissen achter de schermen van het conflict zal belichten.

Balans in het script
Het grappige is daarbij dat Shuman een echte Pepsi-drinker is en Queen een grote Coca-Cola fan.

We weten overigens nog niet wie de film zal regisseren of wie de hoofdrollen zullen spelen.

NieuwsFilm

meest populair