'Gladiator 2' is extreem duur en moet héél veel geld opbrengen

'Gladiator 2' is extreem duur en moet héél veel geld opbrengen

Door de stakingen in Hollywood en incidenten op de set is het budget helemaal uit de hand gelopen.

De productie van Ridley Scotts Gladiator 2 is behoorlijk turbulent geweest. Niet alleen werden de opnames lange tijd stilgelegd door de stakingen in Hollywood, maar vonden er ook ongelukken plaats op de set.

Volgens The Hollywood Reporter zou door dit alles het oorspronkelijke budget van 165 miljoen dollar zijn gestegen naar bijna het dubbele: 310 miljoen dollar.

Hoe dan ook duur
Volgens THR zouden de studiobazen dit ontkennen en blijven beweren dat het budget rond de 250 miljoen dollar lag. Maar ook dat is geen misselijk bedrag!

Door de stakingen zou volgens de studio ongeveer 10 miljoen dollar bij het budget zijn gekomen doordat er mensen doorbetaald moesten worden.

Tegenstrijdige berichten
Een bron binnen de studio vertelde THR: "Niemand heeft dit onder controle. Het is volledig uit de hand gelopen."Ondanks dat zouden de studiobazen zeer tevreden zijn met het eindresultaat en zou de post-productie van de film vlekkeloos verlopen.

Lucius is de nieuwe Maximus
Paul Mescal speelt de hoofdrol in Gladiator 2. Hij wordt vergezeld door o.a. Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Connie Nielsen, Djimon Hounsou, Matt Lucas en Derek Jacobi.

Mescal speelt een volwassen versie van Lucius, zoon van Lucilla (Connie Nielsen), die we kennen uit de eerste film.Gladiator 2 moet op 22 november wereldwijd de bioscopen bereiken.

NieuwsFilm

meest populair