Brendan Fraser kwam tijdens deze scène bijna om het leven: "ik was mezelf aan het ophangen"

Brendan Fraser kwam tijdens deze scène bijna om het leven: "ik was mezelf aan het ophangen"

Tijdens de opnames van 'The Mummy' ging het bijna behoorlijk fout.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat acteurs ver gaan voor een bepaalde rol in de hoop deze zo overtuigend mogelijk over te kunnen brengen. Soms gaan ze zelfs iets te ver. Brendan Fraser weet hier alles vanaf.

Fraser was eind jaren negentig een grote ster in Hollywood. De acteur was te zien in blockbusters als George in the Jungle (1997) en The Mummy (1999), maar tijdens de opnames van de laatstgenoemde film kwam hij bijna om het leven.

Scène in kwestie
Fraser kruipt in de avonturenfilm in de huid van Rick O'Connell. Hij wordt op een gegeven moment tijdens een scène opgehangen, maar dit ging behoorlijk fout toen de acteur zelf niet meer kon ademen.

Fraser liet zich er al eerder zelf over uit: "Ik dacht: 'Ik ga ervoor zorgen dat dit heel realistisch uitziet'. Toen ik daar hing merkte ik echter dat ik echt niet meer kon ademen. Alles werd langzaam maar zeker zwart".

'Club'
Fraser vervolgt: "Ik werd wakker met de films stunt coördinator die over mij stond. Hij probeerde me wakker te schudden. Ik hoorde hem roepen: 'Hey Brendan! Brendan! Word wakker! Word wakker!' En dat deed ik ook".


"Hij zei vervolgens tegen mij: 'Welkom terug, en gefeliciteerd. Je zit nu in een club met Mel Gibson. Hij stikte ook bijna tijdens de opnames van 'Braveheart'!' (Acteur Michal J. Fox overkwam trouwens hetzelfde tijdens de opnames van Back to the Future) Het was een heel eng moment maar gelukkig kwam ik met de schrik vrij!".

Carrière
Toch weerhield dit Fraser er niet van nog terug te keren voor het vervolg uit 2001, genaamd The Mummy Returns. Ook de laatste jaren wist de acteur weer hoge ogen te gooien in The Killers of the Flower Moon en The Whale. Voor laatstgenoemde won hij zelfs een Oscar.



NieuwsFilm

meest populair