'The Flash'-acteur maakte met deze domme actie een einde aan zijn veelbelovende acteercarrière

'The Flash'-acteur maakte met deze domme actie een einde aan zijn veelbelovende acteercarrière

Oude tweets van Hartley Sawyer doken weer op en sindsdien vernemen we niks meer van hem.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent een veelbelovende carrière lijkt te wachten maar dit dan toch niet uitkomt. Dit is ook zeker het geval voor Hartley Sawyer, die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat zijn carrière niks meer waard is.

Sawyer, bekend van geliefde series als Caper en Miss 2059, kende zijn grote doorbraak in 2017. Hij dook toen op in de populaire DC-serie The Flash als Ralph Dibny/Elongated Man, maar zag zijn carrière als een kaartenhuis instorten.

Kritiek
De reden hiervoor? De acteur had bepaalde opmerkingen gemaakt op sociale media die absoluut niet door de beugel konden. Ondanks het feit dat het ging om oudere berichten, kwam Sawyver hierdoor flink onder vuur te liggen. Het ging namelijk om tweets die als racistisch, seksistisch en beledigend werden beschouwd.

In zijn berichten had hij het namelijk over o.a. seksuele intimidatie, geweld en minderheidsgroepen. Vanwege de choquerende berichten ontstond er een golf van verontwaardiging op sociale media. Gezien alle commotie besloot Sawyer zijn excuus aan te bieden. Ook liet de acteur weten dat zijn oude tweets niet overkwamen met de persoon die hij was geworden, maar dit mocht niet deren.

The Flash
Hoewel Sawyer berouw betoonde, werd hij uit The Flash geschreven. De makers lieten weten dat zijn opmerkingen in strijd waren met de waarden van de show. Ook liet het The Flash-team weten dat ze achter inclusiviteit en respect staan en dat Sawyer berichten juist het tegenovergestelde representeren.


Het was echter niet alleen het einde voor Sawyers optreden in The Flash. De acteur was in gesprek voor meerdere rollen in diverse films en series, maar niemand wilde meer met hem samenwerken. Sindsdien hebben we niks meer van hem vernomen. Wat hij vandaag de dag doet is dan ook niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair