De Academy strikt talloze grootheden voor de Oscaruitreikingen van dit jaar

De Academy strikt talloze grootheden voor de Oscaruitreikingen van dit jaar

Heel wat Oscar bekroonde acteurs zijn van de partij, eveneens als andere grote namen.

De Oscaruitreikingen vinden volgende maand plaats. Aangezien dit hét grote filmevenement van het jaar is, moet dit allemaal tot in de puntjes georganiseerd worden. De Academy heeft nu al behoorlijk wat grote namen weten te strikken voor de prijsuitreikingen.

Hoewel er normaal gesproken een presentator is, zijn er ook veel Hollywood-sterren die ook even het podium opkomen om iets te zeggen over de genomineerde filmtalenten of om een van de felbegeerde gouden beeldjes te mogen uitreiken. De lijst is op dit moment behoorlijk indrukwekkend.

Grote namen
De eerste namen zijn bekend gemaakt. Het gaat hier om aardig wat Oscar bekroonde acteurs, zoals o.a. Al Pacino, Brendan Fraser, Nicolas Cage, Matthew McConaughey, Jamie Lee Curtis, Lupita Nyong'O, Sam Rockwell en Michelle Yeoh.

Ook Michelle Pfeiffer, Ke Huy Quan, Jessica Lange en de grote Dune: Part Two-actrice Zendaya zijn van de partij. Ryan Gosling, die kans maakt op een van de felbegeerde gouden beeldjes voor zijn rol in Barbie, komt zelfs met een optreden met zijn 'I'm just Ken' nummer uit dé blockbuster van 2023.

Meer
Dit is pas het eerste deel van de lijst die bekend werd gemaakt, dus er zullen nog heel wat andere acteurs volgen. De Oscaruitreikingen vinden op 11 maart plaats.NieuwsFilm

meest populair