Regisseur 'Dune: Part Two' heeft 4 potentiële projecten voor hij 'Dune: Part Three' maakt

Regisseur 'Dune: Part Two' heeft 4 potentiële projecten voor hij 'Dune: Part Three' maakt

Denis Villeneuve wil een andere film maken voor hij doorgaat met Dune.

Regisseur Denis Villeneuve leverde in 2021 het eerste deel in zijn Dune-trilogie op en sinds enkele dagen is het bejubelde tweede deel te zien. Voor hij start met het derde deel, een verfilming van het boek Dune Messiah, wil hij een andere film maken.

Al lange tijd wordt hij in verband gebracht met een film over Cleopatra. Deze film zou eerder een politieke thriller worden in plaats van een standaard biografische film. Maar het blijkt dat hij een compleet andere film maakt voor hij met deze grote films start.

Vier projecten
"Ik heb momenteel vier projecten op tafel liggen. Eén ervan is een geheim project waar ik nu niet over kan praten, maar dat vrij snel het levenslicht moet zien," vertelde Villeneuve aan The Hollywood Reporter.

"Het zou dus een goed idee zijn om iets tussen de projecten door te doen, voordat ik Dune Messiah en Cleopatra oppak," ging de regisseur verder. "Deze films worden nog geschreven, dus we zien wel waar ze heen gaan, daar heb ik geen controle over."

Succes
Warner Bros. zou waarschijnlijk graag willen dat Villeneuve snel start met de derde Dune, maar Villeneuve heeft dus andere plannen. Overigens kan de regisseur snel schakelen, aangezien hij sinds 2013 zeven films maakte, met Prisoners en Enemy in 2013, Sicario in 2015, Arrival in 2016 en Blade Runner 2049 in 2017.


De films Dune (2021) en Dune: Part Two hadden sneller kunnen verschijnen, maar werden vertraagd door onder andere de covid-maatregelen en de stakingen in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair