Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Deze veelbelovende blockbuster met alleen maar grote sterren was een gigantische flop

Een geweldige regisseur, veel bekende gezichten maar alsnog was 'Amsterdam' niks waard.

Het komt wel vaker voor, dat een film er veelbelovend uitziet en wordt gezien als een mogelijke kanshebber voor de Oscars. Soms komt dit ook uit, andere keren blijkt het juist een mega flop te zijn. Helaas hoort de onderstaande film in de laatste categorie.

Het gaat hier om de recente Amsterdam van regisseur David O. Russell. De filmmaker wist al eerder hoge ogen te gooien met o.a. The Fighter en American Hustle, maar helaas is Amsterdam allesbehalve een hit te noemen.

Team
Rusell, die al de nodige keren heeft samengewerkt met Christian Bale, wist de acteur wederom te strikken. Andere geliefde acteurs, zoals Margot Robbie en John David Washington wisten ook hoofdrollen te bemachtigen.

Daar blijft het niet bij. Ook Robert De Niro, Zoe Saldana, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Rami Malek, Matthias Schoenaerts, Michael Shannon, Timothy Olyphant én Mike Myers zijn eveneens in Amsterdam te zien. Toch kon deze indrukwekkende cast de film niet redden.

Flop
De romantische misdaadfilm werd zelfs zo slecht onthaald dat Amsterdam niet lang in de bioscopen draaide, die al snel doorhadden dat de film niet zo heel veel zou opbrengen. Tegenover een budget van 80 miljoen dollar bracht de film maar net meer op dan 30 miljoen dollar.


De film leed dus gigantisch veel verlies. De reden hiervoor? De verwachtingen waren veel hoger, maar ondanks alle sterren die hierin meedoen komt het nogal rommelig over. Dat valt ook te zien aan de cijfers die Amsterdam overal scoort, zoals een 6,1 op IMDb en zelfs maar een 32% op Rotten Tomatoes.

Regisseur
Ondanks het feit dat de film pas 2 jaar geleden uitkwam, is iedereen deze dan ook alweer zo goed als vergeten. Ook kreeg de carrière van Russell een klap te verduren.


Zijn film voor Amsterdam, Accidental Love uit 2015, flopte eveneens. Russell staat helaas vandaag de dag dan ook iets minder bekend als een filmmaker die (bijna) alleen maar pareltjes levert.

NieuwsFilm

meest populair