Denis Villeneuve betreurt het uitsluiten van een cruciaal personage in 'Dune Part Two'

Denis Villeneuve betreurt het uitsluiten van een cruciaal personage in 'Dune Part Two'

De regisseur vond het uiteindelijk wel de juiste beslissing, hoe lastig dit ook was.

Dune: Part Two wordt weergaloos onthaald. De film van Denis Villeneuve is gebaseerd op het geliefde boek van Frank Hebert. Zijn zoon, Brian Herbert, heeft al laten weten dat de verfilming fantastisch in elkaar is gezet. Toch zijn bepaalde elementen anders dan in het boek. Villeneuve heeft enigszins 'spijt' van een aanpassing.

Villeneuve heeft besloten om het eerste boek van Herbert in tweeën te splitsen. In de tweede film zien we het de Atreides Mentat Thufir Hawat (gespeeld door Stephen McKinley) helemaal niet meer, dat terwijl hij in het boek nog een uiterst belangrijke rol vertolkt.

Rol
De kijker zal denken dat Hawat op het einde van deel 1 om het leven komt, wanneer de Atreides het opnemen tegen de Harkonnen. In het boek overleeft Hawat het echter en wordt hij gevangen genomen door de Harkonnen. Zij willen namelijk van de Mentat gebruik maken.

In eerste instantie denkt de lezer dat Hawat de Atreides-familie heeft verraden, maar de vork steekt toch anders in de steel. Achter de schermen doet Hawat er alles aan om de Harkonnen-familie dwars te bomen en wacht hij het perfecte moment af om wraak te nemen.

Anders
Helaas loopt het niet goed af voor Hawat. Wanneer de Harkonnen hem de opdracht geven Paul te vermoorden en laatstgenoemde dit ook toestaat, zegt Hawat dat hij nooit Paul zou kunnen uitschakelen aangezien hij altijd enorm veel om hem en de Atreides heeft gegeven.


Hawat zegt dat hij enkel en alleen als doel had nog een enkele keer Paul te zien om hem dit te vertellen. De Harkonnen, die Hawat al een lange tijd aan het vergiftigen waren om hem uit te kunnen schakelen als hij trouw zou blijven aan Paul en zijn familie, elimineren hem dan vervolgens ook.

Spijtig
In Dune Part Two is Hawat nergens te bekennen. Villeneuve zegt hier nu het volgende over: "Wanneer je gaat voor een boekverfilming, moet je altijd bepaalde dingen aanpassen. Soms is dat behoorlijk lastig. Het pijnlijkste wat ik heb moeten doen is het weglaten van Thufir Hawat"


"Het is een personage waar ik enorm veel om geef, maar ik wist vanaf het begin al dat ik de aandacht wilde focussen op de Bene Gesserit. Als gevolg hiervan zijn de Mentats in de film niet zo belangrijk als in het boek".

NieuwsFilm

meest populair