De beste filmspeeches aller tijden: het vader-zoongesprek in 'Call Me By Your Name'

De beste filmspeeches aller tijden: het vader-zoongesprek in 'Call Me By Your Name'

Michael Stuhlbarg heeft maar enkele minuutjes nodig om de show te stelen.

In 2017 wist regisseur Luca Guadagninohoge ogen te gooien met Call Me By Your Name. Hoewel de hoofdrol van Elio is weggelegd voor Timothée Chalamet, steelt zijn 'vader', professor Perlman, acteur Michael Stuhlbarg, de show met een diepgaande toespraak.

Call Me By Your Name is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman. Of je het nu hebt over het boek of de film, een van de meest gedenkwaardige momenten in zonder enige twijfel het gesprek tussen Elio en zijn vader richting het einde.

Relatie
Elio krijgt tijdens de zomer een relatie met Oliver (in de film gespeeld door Armie Hammer). Hoewel het een intense en mooie band is die de twee met elkaar delen, komt hier een einde aan wanneer Oliver na de zomer terug naar Amerika vertrekt.

Elio is hier kapot van, maar zijn vader heeft dit door. Tijdens een een op een momentje met zijn zoon neemt hij dan ook de tijd om Elio even een hart onder de riem te steken. Dit gesprek wordt gezien als een van de beste (film)dialogen van de afgelopen jaren.

Hulp
Professor Perlman moedigt Elio aan om zijn emoties te omarmen en dat hij niet bang hoeft en moet zijn voor de pijn die hij op dit moment ervaart, aangezien deze gekoppeld gaan met de diepe liefde die hij voelde en nog steeds voelt voor Oliver.


Zijn vader maakt duidelijk dat liefde een krachtig en waardevol deel uitmaakt van het leven. Het is dan ook belangrijk om dit volledig te ervaren, zelfs als dat betekent dat je je kwetsbaarheid moet tonen en gebroken achter kunt blijven.

Prestatie
Wat de toespraak zo overtuigend maakt, is de oprechtheid en wijsheid waarmee deze wordt gebracht. Professor Perlman blikt terug op zijn eigen leven en ervaringen en geeft niet alleen Elio waardevolle levenslessen mee, maar ook de kijker zelf.


Stuhlbarg, die eveneens hoge ogen wist te gooien in series als Dopesick en Boardwalk Empire, zet hier een van zijn beste prestaties neer. De acteur weet de dialoog op een authentieke en ontroerende manier over te brengen, waardoor de toespraak een blijvende indruk achterlaat op het publiek.

NieuwsFilm

meest populair