'Dune: Part Two' nestelt zich tussen de tien best beoordeelde films op de IMDb

'Dune: Part Two' nestelt zich tussen de tien best beoordeelde films op de IMDb

Een van de beste science-fiction films aller tijden in de top 10 beste films aller tijden.

Denis Villeneuve heeft al vaker pareltjes geleverd, maar in de ogen van de nodige filmfanaten is Dune Part Two zijn beste film. De blockbuster scoort dan ook onwijs sterke punten en staat nu zelfs in de top 10 beste films aller tijden op IMDb.

Niet alleen staat Dune Part Two op dit moment op de nummer 1 positie in de IMDb 'Most Popular Movies' van dit moment (en het eerste deel, Dune, op plek nummer 2), het vervolg is nu ook op de top 10 ingeklommen van de IMDb Top 250 Movies-lijst.

Ontvangst
Dune Part Two wordt fantastisch ontvangen. Op Rotten Tomatoes scoort deze een 93% en ook aan de box-office is het een groot succes. Het meest indrukwekkende is echter het IMDb-punt. Hier staat de sequel vooralsnog op precies een 9 na 115.000 stemmen.

Hierdoor staat hij nu op de 10de positie in de beste films aller tijden. Net boven Dune Part Two staan The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring en Pulp Fiction. Beide films scoren een 8,9 en kunnen dus nog ingehaald worden, maar hebben vooralsnog veel meer stemmen.

Prestigieus lijstje
Net onder Dune Part Two staan andere topfilms zoals The Good, The Bad and the Ugly, Forrest Gump en The Lord of the Rings: The Two Towers.


Vanwege de zeer sterke ontvangst is Dune: Messiah, het derde en afsluitende deel, nu al een zekerheid. Daar verscheen vandaag al eerder een artikel over, dat hier terug is te lezen.

NieuwsFilm

meest populair