Mooie parel op Netflix: 'Silver Linings Playbook' scoort 92% op Rotten Tomatoes

Mooie parel op Netflix: 'Silver Linings Playbook' scoort 92% op Rotten Tomatoes

'Silver Linings Playbook' van David O. Russell is een dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Silver Linings Playbook van regisseur David O. Russell, die je kunt kennen van Amsterdam en American Hustle.

Silver Linings Playbook
De dramafilm uit 2012 heeft een hoofdrol voor Bradley Cooper. Bijrollen gingen naar onder meer Robert De Niro, Jennifer Lawrence en Julia Stiles. De film is erg goed ontvangen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (92%): "Silver Linings Playbook bewandelt een lastig thematisch koord, maar de gevoelige regie van David O. Russell en het scherpe werk van een getalenteerde cast zorgen voor een echt evenwicht."

Reacties
"Een romcom met een verschil. Met een cast van boeiende personages die gewoon proberen een gevoel van verbondenheid te vinden, werkt deze film omdat hij herkenbaar is en met hart en ziel wordt verteld." schreef gareth v op Rotten Tomatoes.



Colin W schreef op Rotten Tomatoes: "Geweldige karakterontwikkeling met uitstekende schrijfstijl. Films die je op deze manier naar een hoger niveau tillen, zijn zeldzaam en zeker de moeite waard om te bekijken."

Op Netflix
De $21 miljoen kostende film was een groot succes en bracht meer dan $205 miljoen op aan de BoxOffice. Jennifer Lawrence won zelfs een Oscar met haar rol. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: Pat heeft na een metale inzinking alles verloren. Zijn huis, zijn vrouw en zijn baan. Hij woont weer bij zijn moeder Dolores en vader Pat Sr. Maar dit weet hem er niet van te weerhouden om vooral vooruit te denken. Al komt dit waarschijnlijk mede door de manische status van zijn bipolaire stoornis. Wanneer Pat bij vrienden Tiffany, van wie hij denkt dat ze nog gekker is dan hij, ontmoet ziet Pat een kans om opnieuw in contact te komen met zijn vrouw. Tiffany besluit Pat te helpen, maar in ruil daarvoor moet hij haar helpen met een danswedstrijd.

NieuwsFilm

meest populair