Interessante detail maakt van 'Scooby Doo 2: Monsters Unleashed' zowaar een cultfilm

Interessante detail maakt van 'Scooby Doo 2: Monsters Unleashed' zowaar een cultfilm

'Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed' was een internationale hit die zowel oude als nieuwe fans verraste.

In 2002 kwam Scooby-Doo voor het allereerst in drieëndertig jaar in live-action vorm naar het grote scherm en dit werd een internationale hit. De film wist zowel de oudere Scooby-fans te verrassen als ook een nieuwe generatie fan te maken.

Twee jaar later kwam er een deel twee, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, waarin regisseur Raja Gosnell er een scheutje doldwaasheid bij deed.

Verhaal
Wanneer Mystery, Inc. eregasten zijn bij de feestelijke opening van het Coolsville Museum of Criminology, verschijnt er een gemaskerde slechterik die chaos veroorzaakt voordat hij de kostuums van de meest beruchte schurken van de bende steelt: Black Knight Ghost, Pterodactyl Ghost en Tar Monster. Zou het kunnen dat hun aartsvijand, de gekke wetenschapper Jonathan Jacobo, is teruggekeerd en probeert hun dodelijkste vijanden na te bootsen?

Velma is verliefd op museumconservator Patrick Wisely, ondanks haar angst voor intimiteit, maar waarom gedraagt hij zich zo achterdochtig? Het is deze keer moeilijk voor de Mystery, Inc.-gang om te slagen, omdat de vervelende televisieverslaggever Heather Jasper-Howe volhoudt dat ze hansworsten zijn.

Bekende naam
Onder de castleden zien we bekende gezichten zoals Linda Cardellini, Tim Blake Nelson, Seth Green en Matthew Lillard.


Ook onder de crewleden zit er een nu beroemde naam, namelijk die van James Gunn, de man achter alle zeer succesvolle Guardians of the Galaxy-reeks van Marvel. Hij schreef zowel het eerste als het tweede deel van Scooby-Doo. Als je dit weet kun je veel van zijn 'Scooby-humor' ook weer terug zien komen in het latere Guardians-films.

Groots
Wellicht viel het je twintig jaar terug niet zo op, maar veel van de speciale- en visuele effecten in Scooby Doo 2: Monsters Unleashed zien er best goed uit; de film heeft met een budget van 80 miljoen dollar behoorlijk wat voor elkaar kunnen krijgen. De filmserie wist een mooie balans te vinden tussen live-action en eer houden aan de originele animatie.


Helaas was het na dit tweede deel gedaan met de films. Alhoewel de film winstgevend was, deed deze het een stuk minder dan zijn voorganger wat ertoe leidde dat een derde film, die wederom door Gunn zou worden geschreven én zijn zelfs zijn regiedebuut zou zijn, werd geannuleerd.

NieuwsFilm

meest populair