De Freggles naar het witte doek?

Voor sommigen zal dit bericht allerlei nostalgische gevoelens oproepen anderen zullen nu denken "wat is in godsnaam een Freggle?".

De Freggels was de Nederlandse benaming voor het Amerikaanse kinderprogramma Fraggle Rock dat in de jaren '80 in Nederland werd uitgezonden. De titel sloeg op de hoofdfiguren uit de serie: bont gekleurde handpoppen, bedacht door Jim Henson, eveneens de man achter de poppen uit The Muppet Show en Sesamstraat. Deze Freggels waren kleine vrolijke wezens - de een met een nog kleurrijker vacht dan de ander - met lange staarten met een dikke pluim aan het uiteinde. Ze leefden diep onder de grond, in een grot met ontelbaar veel gangen en meerdere uitwegen. Zo kwam een van de uitwegen - via de werkplaats van de wonderlijke uitvinder Doc en zijn hond Sprokkel - uit in de mensenwereld, en een andere mondde uit in de tuin van de Griezels.

Het gerucht gaat nu dat Weinstein en Jim Henson, de twee bedrijven die de Freggels produceerden, serieuze plannen hebben om een bioscoopversie van de TV-serie te gaan maken. In de film verlaten de Freggles hun vertrouwde grot om de mensenwereld verder te gaan ontdekken. Er is nog geen datum bekend wanneer de film in de bioscoop te zien gaat zijn.





NieuwsFilm

meest populair