'Dune: Part Two' is de #1-film wereldwijd: wat vindt het Nederlandse publiek?

'Dune: Part Two' is de #1-film wereldwijd: wat vindt het Nederlandse publiek?

Denis Villeneuve geeft ons "een nieuwe klassieker á la Lord of the Rings en Star Wars".

Met een wereldwijde opbrengst van al bijna $200 miljoen weet Dune: Part Two het wereldwijde bioscooppubliek te veroveren. De film wordt sterk ontvangen en ook heel wat mensen zijn nu geïnteresseerd in deel één.

Het Nederlandse publiek is ook dol op de film van regisseur Denis Villeneuve (Blade Runner 2049) en op X/Twitter zijn heel wat reacties verschenen.

"Legendarisch"
Zo schrijft Claudia: "Holy moly! Dune: Part Two is echt de beste film die ik ooit heb gezien. Wat een prachtig werk. Legendarisch." En Coen Koppen: "Mededeling: Dune 2 is goed, heel goed. Gaat het zien. Einde bericht."

"Dune 2 is echt een BANGER van een film, heel blij dat we een nieuwe klassieker á la Lord of the Rings en Star Wars mogen meemaken," vindt Merijn na het zien van de film.

Meer reacties
Met 94 procent op de Tomatometer en een Audience Score van 95 procent zijn de cijfers op Rotten Tomatoes ijzersterk. De IMDb staat op een 9,0 na 134K stemmen en Metacritic komt tot een score van 79. Op [url1=]Letterboxd[/url] staat Part Two op een 4,57 van de 5 sterren na bijna 500 duizend stemmen.





Ander geluid
Er zijn uiteraard ook andere geluiden te lezen. Zo schrijft iemand: "Wat een waardeloze film is die Dune 2024 geworden, het hele verhaal is naar de gallemiezen gegaan, wat een domme film."




NieuwsFilm

meest populair