Nieuwe grote Disney-film krijgt ongewenste tegenslag te verduren

Nieuwe grote Disney-film krijgt ongewenste tegenslag te verduren

Het is nog maar de vraag of het überhaupt gaat komen van de live-action 'Bambi'-remake.

De laatste jaren maakt Disney maar wat graag live-action remakes van al hun klassiekers. Nu is Bambi aan de beurt, maar 'Het Huis van de Muis' krijgt nu een tegenslag te verduren: de regisseur van dit project is namelijk opgestapt.

Sarah Polley, die vorig jaar nog een Oscar won voor haar screenplay van Women Talking, lijkt vertrokken te zijn. De exacte reden is vooralsnog onduidelijk, maar het lijkt te maken te hebben met het vertrek van de Walt Disney Motion Picture Studios-president Sean Bailey.

Verandering
Bailey liet eind vorige maand weten Disney te verlaten. Hij was een grote voorstaander van de live-action remakes en wilde zowat alle pareltjes van de animatiestudio in een nieuw jasje duwen. Het is nu onduidelijk of alle geplande projecten nog wel gerealiseerd zullen worden.

De live-action Bambi werd al begin 2020 aangekondigd en afgelopen juni zette Polley haar handtekening voor het project. Nu dat zij vertrokken is is het nog maar de vraag of het van deze film zal komen...

Wel of niet
De Disney live-action remakes zijn sowieso een beetje 'hit or miss'. Sommige films, zoals Beauty and the Beast en The Lion King waren succesvol, maar hetzelfde kan niet gezegd worden van Mulan en Pinocchio. Tijd zal het zeggen of het nog zal komen van Bambi.



NieuwsFilm

meest populair