Acteurs die nooit meer hetzelfde waren na een grote rol: Val Kilmer in 'The Doors'

Acteurs die nooit meer hetzelfde waren na een grote rol: Val Kilmer in 'The Doors'

De acteur transformeerde zich in Jim Morrison en kwam daarna niet meer 'van hem af'.

Het komt wel vaker voor, dat een filmtalent in de huid kruipt van een personage en daarvoor behoorlijk ver gaat. Hier weet Val Kilmer alles vanaf. Hij zette de legendarische Jim Morrison neer, maar een makkelijke taak was dit allesbehalve.

De laatste jaren zijn muzikale biopics gigantisch populair. Denk bijvoorbeeld maar aan Rocketman en Bohemian Rhapsody. De bekende regisseur Oliver Stone was zijn tijd vooruit, want in 1991 kwam hij al met een film over de wereldberoemde muziekband The Doors.

Hoofdrol
De belangrijkste rol, namelijk die van zanger Jim Morrison, ging naa Kilmer. De acteur wist al eerder hoge ogen te gooien in o.a. Top Gun, maar nog nooit ging hij zo ver voor een rol als in The Doors.

Ten eerste horen we Kilmer echt zingen. Dit was volgens de overgebleven bandleden van The Doors zelfs zo goed en overtuigend, dat ze geen verschil konden horen met de echte Jim Morrison. Zeker geen verkeerde prestatie van de acteur dus, om vergeleken te worden met zo'n legendarische zanger.

Meer
Daar blijft het echter niet bij. Kilmer deed maandenlang onderzoek naar Morrison en wilde alles over hem te weten komen: de manier waarop de zanger zong en bewoog, maar ook de minuscule details wilde de acteur allemaal perfect onder de knie krijgen.


Op de set werd hij dan ook Jim genoemd, aangezien hij zich in de zanger transformeerde. Na de opnames van de film liet Kilmer weten dat hij echter niet meer van Jim 'afkwam'. Hij had dan ook therapie nodig om hiermee om te kunnen gaan.

Ontvangst
De film werd helaas niet geweldig ontvangen en scoort 'maar' een 7,1 op IMDb, maar dat ligt zeker niet aan Kilmer, die een weergaloze prestatie neerzet. Paul Rothchild, die bevriend was met Jim Morrison, zegt dan ook dat Kilmer "meer wist over Jim Morrison dan Jim zelf".



NieuwsFilm

meest populair