Levende legende Christopher Walken uit 'Dune: Part Two' greep naast 'Star Wars'-rol

Levende legende Christopher Walken uit 'Dune: Part Two' greep naast 'Star Wars'-rol

Spijt heeft de acteur echter niet, aangezien honderden filmtalenten op de rol uitwaren.

Christopher Walken is al decennialang actief in Hollywood en heeft al in heel wat topfilms gespeeld, zoals o.a. The Deer Hunter en Pulp Fiction, om er maar een paar op te noemen. Toch liep hij ook een hele grote rol mis...

Walken had zijn zinnen gezet op een van de meest iconische filmrollen aller tijden, namelijk die van Han Solo in het Star Wars-universum. De acteur wilde graag opduiken in 'a galaxy far, far away', maar het liep toch anders.

Auditie
Walken deed, tegenover niemand minder dan Jodie Foster, auditie. Zij was juist weer uit op de rol van Princess Leia. Tijdens een recent interview laat Walken zich hierover uit.

"We hebben daar voor oude videocamera's gezeten en moesten een paar dingen zeggen. Je zou het een auditie kunnen noemen, maar dat deden ongeveer 500 andere acteurs ook. Er waren enorm veel mensen die achter deze rollen aanzaten".

Andere acteurs
Foster kreeg de rol niet, maar dit had vermoedelijk met haar leeftijd te maken. Zij was destijds pas 13 jaar oud, terwijl Carrie Fisher al 19 was en zij de rol kreeg. Foster liet al eerder weten dat Fisher wel de goede keuze was.


Walken heeft er ook geen kwade gevoelens aan overgehouden en is enorm tevreden met zijn korte maar tevens belangrijke rol in Dune: Part Two, die op dit moment in de bioscopen te zien is.

NieuwsFilm

meest populair