Terug op het grote scherm: de brute Oscar-winnende musical 'Les Misérables' vol talenten

Terug op het grote scherm: de brute Oscar-winnende musical 'Les Misérables' vol talenten

In het 19e-eeuwse Frankrijk stemt Jean Valjean ermee in om voor de dochter van een fabrieksarbeider te zorgen.

Les Misérables. Wie nog nooit van dit wereldberoemde verhaal van Victor Hugo en zijn diverse adaptaties heeft gehoord heeft de afgelopen honderdtweeënzestig jaar onder een steen gelegen. Wie de musicalverfilming uit 2012 van Tom Hooper echter toentertijd in de bioscoop heeft gemist kan deze schade nu inhalen, want de film komt terug naar de Nederlandse cinema's.

Les Misérables, niet te verwarren met Les Misérables, wist drie van zijn zeven Oscar-nominaties te verzilveren. Met Russell Crowe, Hugh Jackman en Anne Hathaway in de hoofdrollen en een ensemble-cast waar je 'u' tegen zegt was de musicalfilm twaalf jaar geleden al een erg grote hit.

Verhaal
Na negentien jaar gevangenschap wordt Jean Valjean vrijgelaten door Javert, de officier die verantwoordelijk is voor het gevangenispersoneel. Valjean verbreekt onmiddellijk zijn voorwaardelijke vrijlating, maar gebruikt later geld van gestolen zilver om zichzelf opnieuw uit te vinden als burgemeester en fabriekseigenaar.

Javert zweert Valjean terug naar de gevangenis te brengen. Acht jaar later wordt Valjean de voogd van een kind genaamd Cosette na de dood van haar moeder, maar Javerts meedogenloze achtervolging betekent dat vrede nog lang op zich zal laten wachten.

Opgepoetst
In de trailer zien we dat Les Misérables speciaal geremastered is volgens de hoogwaardige Dolby Cinema-standaard met een overweldigende Dolby Atmos-geluidsmix en de sublieme beeldkwaliteit van Dolby Vision. Komt dat zien!


Les Misérables is vanaf 14 maart terug te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair