Wederom ophef om de peperdure Oscar 'goodie bag': wat zit hier allemaal in?

Wederom ophef om de peperdure Oscar 'goodie bag': wat zit hier allemaal in?

Voor de genomineerde acteurs is het net zoals kerstmis, maar dan wel met alleen maar luxueuze supercadeaus.

Martin Scorsese, Emily Blunt en Ryan Gosling hebben iets met elkaar in gemeen. Ze werden dit jaar alle drie genomineerd voor een Oscar maar wonnen niet. Toch gingen ze niet met lege handen naar huis, want zij kregen een van de peperdure 'goodie bags'. Wat zit hier precies in?

Elk jaar weer deelt de Academy 'cadeautjes' uit aan de genomineerde acteurs, regisseurs en de host, dit jaar Jimmy Kimmel. Het was alweer de vierde keer dat hij de Oscars presenteerde. Niet zo heel erg gek dat hij hier elke keer weer interesse in heeft, gezien wat er allemaal in de goodie bag zit.

Cadeaus
Dit jaar ging het om een goodie bag ter waarde van maar liefst 180.000 dollar. Het duurste cadeau dit jaar is een drie daags verblijf in het Chalet Zermatt Peak, die tijdens de World Ski Awards werd uitgeroepen tot Best Ski Chalet. Dit alleen al kost 50.000 dollar.

Ook zit er een tegoedbon in de goodie bag voor de Golden Door spa in Californie, ter waarde van 24.000 dollar. Daar blijft het niet bij. Er zit eveneens een speciale Cybosure behandeling (10.000 dollar) een Swank Grill (1350 dollar) en een Rubik's Cube (15 dollar) in dit prijzenpakket.

Kritiek
Er is echter ook vaak kritiek geweest op de enorme bedragen die gekoppeld gaan met deze goodie bags, die uitgereikt worden aan sterren waarvan de meesten toch al steenrijk zijn. Lash Farry, de baas van Distinctive Assets, die verantwoordelijk zijn voor de goodie bags, liet zich erover uit.


"Het lijkt om een enorme som geld te gaan, maar je moet begrijpen dat zo'n reis eigenlijk niks waard is, tenzij ze er gebruik van maken. Dit kost anders niks en maar weinig acteurs maken hier gebruik van vanwege hun drukke schema's. Ze hebben echter wel allemaal een goodie bag verdiend vanwege het succes dat ze dit jaar gekend hebben."

NieuwsFilm

meest populair