Een van de beste films aller tijden 'Fight Club': ken jij al deze feitjes?

Een van de beste films aller tijden 'Fight Club': ken jij al deze feitjes?

De reden voor het boek, echte scènes en vreemde geluiden voor een 'intiem momentje'.

David Fincher wordt al decennialang gezien als een van de beste regisseurs in Hollywood. Hij heeft dan ook al de nodige pareltjes geleverd, zoals Se7en en Zodiac. Fight Club wordt door menig filmfanaat gezien als zijn beste werk, maar niet iedereen kent de onderstaande feitjes.

De film scoort overal mooie cijfers. Ondanks het feit dat het geen echte box-office klapper was, wordt Fight Club wel vandaag de dag gezien als een cultfilm die op de 14de positie staat in de beste films aller tijden op IMDb. Toch had het allemaal heel anders kunnen lopen.

Boek
Finchers film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chuck Palahniuk, dat op een aparte wijze tot stand kwam. Tijdens een vakantie vroeg de schrijver aan zijn buren op de camping of ze iets rustiger aan konden doen. Vervolgens werd Palahniuk in elkaar getimmerd.

Toen hij terug thuis aankwam, viel het hem op dat bijna al zijn collega's en vrienden zijn blauwe plekken en wonden uit de weg gingen en enkel en alleen vroegen hoe zijn vakantie was geweest. Dit inspireerde hem om zijn boek te schrijven.

Echt
Hoofdrolspelers Brad Pitt en Edward Norton zijn natuurlijk geweldige acteurs, maar op bepaalde momenten acteren de twee sterren niet maar is het echt. De scène waarin het tweetal dronken is bijvoorbeeld echt.


Wanneer Nortons personage Tyler Durden voor het eerst een klap verkoopt en tegen zijn oor slaat is ook echt. Fincher vroeg Norton echt een klap te geven aan Pitt, die nergens vanaf wist. Het grootste deel van hun reacties tijdens de scène is dan ook niet geacteerd.

Schamen
Wel acteert Pitt natuurlijk zijn 'pikante scène' met actrice Helena Bonham Carter. Gedurende drie dagen namen de twee geluiden op om hun 'spannende momentje' tussen de twee personages overtuigend neer te zetten.


Pitt had dan ook liever niet dat zijn ouders zijn film zagen. Dat deden ze uiteindelijk wel, maar ze besloten deze toch af te zetten, aangezien het voor hen toch iets te 'hardcore' was.

NieuwsFilm

meest populair