Daniel Plainview vervangt Chigurh

De winnaar van de Oscar voor best mannelijke bijrol van vorig jaar, Javier Bardem, is uit de musical Nine van Rob Marshall gestapt. Maar waarschijnlijk wordt hij vervangen...door de winnaar van de Oscar voor best acteur van vorig jaar, Daniel Day-Lewis.

De film gaat over een regisseur, Guido Contini, die een "persoonlijke en professionele crisis" doormaakt, en alle vrouwen in zijn leven probeert te balanceren. En wat een vrouwen: Penelope Cruz, Marion Cotillard, Sofia Loren, Nicole Kidman en Dame Judi Dench spelen er een aantal van.

Mocht het verhaal enigszins bekend klinken: het project is een verfilming van een theatermusical die zelf weer geïnspireerd was door de beroemde film van Federico Fellini, 8 1/2. In die film, zijn 8 1/2e, draait het ook over een regisseur die zijn leven niet meer geheel in de hand heeft, en die wordt omringd door een aantal hele mooie vrouwen. De rol werd in de film van Fellini gespeeld door Marcello Mastroianni.

Javier Bardem heeft zich teruggetrokken uit het project omdat hij te vermoeid was door zijn werk en het prijzencircus. Dat Day-Lewis de rol heeft overgenomen is nog niet officieel bevestigd, maar als Variety erover durft te berichten blijven wij natuurlijk niet achter.



NieuwsFilm

meest populair