'Bram Stoker's Dracula' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

'Bram Stoker's Dracula' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze acteur

Keanu Reeves is een geliefde acteur, maar deze rol was niet geweldig.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een geweldige film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. In de ogen van de nodige filmfanaten is dit ook het geval met Bram Stoker's Dracula.

Elke filmfanaat kent de naam Keanu Reeves. De acteur werd wereldberoemd dankzij de Matrix-franchise en is de laatste jaren weer behoorlijk in trek gezien het enorme John Wick-succes. Toch heeft hij niet alleen maar sterk onthaalde films gemaakt.

Dracula
In 1992 was de geliefde acteur te zien in Bram Stoker's Dracula. Hierin is Reeves te zien als de Engelse advocaat Jonathan Harker. Hoewel de film goed werd ontvangen, was er een punt van kritiek: Reeves zijn prestatie.

Volgens de nodige kijkers slaagt de acteur er niet in zijn rol overtuigend neer te zetten. Zo vonden veel mensen dat de Amerikaanse Reeves moeite had om de Victoriaanse Engelsman tot leven te brengen.

Problemen
Zo wordt gezegd dat zijn accent en acteerwerk hierdoor niet natuurlijk overkwamen en het allemaal iets te geforceerd was. Helaas bleef het daar niet bij. De chemie tussen de acteur en Winona Ryder, te zien als Mina Harker, ontbrak in de ogen van de filmfanaten ook.


Hierdoor kwam hun relatie ongeloofwaardig over, waardoor het romantische aspect van de film ook niet goed uit de verf kwam. Dit werd verder benadrukt door Reeves stijve vertolking van de emotionele scènes.

Ander genre
Reeves, die bekend staat om zijn stoïcijnse uitdrukking, is fantastisch in keiharde actiefilms, maar zijn optreden in de film wordt gezien als een van zijn mindere prestaties. Toch sloeg Bram Stoker's Dracula erin om een iconische status te verwerven binnen het genre van vampierfilms.


De film scoort dan ook mooie punten, zoals bijvoorbeeld een 7,4 op IMDb en 78% op Rotten Tomatoes. Deze is dus zeker wel de moeite waard!

NieuwsFilm

meest populair