Eerste recensies veelbelovende oorlogsfilm 'Civil War': een aanrader?

Eerste recensies veelbelovende oorlogsfilm 'Civil War': een aanrader?

Volgende maand kunnen we er zelf over oordelen, maar zo ver klinkt het goed!

Alex Garland werd in 2014 meteen een grote naam in Hollywood dankzij zijn fantastische regiedebuut Ex Machina. Nu, 10 jaar later, komt hij Civil War. Wordt deze film ook goed onthaald?

Garland kwam na Ex Machina met de eveneens sterk onthaalde Annihilation en de iets minder populaire Men. Toch lijkt hij nu weer terug te zijn met een klein pareltje, want Civil War wordt tot nu toe prima onthaald.

Rotten Tomatoes
De film scoort op Rotten Tomatoes voorlopig een hele overtuigende 88%. Dit cijfer zal zeker nog gaan veranderen, aangezien er vooralsnog pas 8 recensies zijn, maar het is een goed begin. Zo zijn de critici het erover eens dat Garland weet weet te overtuigen.

Civil War is in de ogen van deze filmcritici een van de beste dystopische verhalen van de afgelopen jaren, die de kijker weet te choqueren en op het puntje van de stoel zet. Ook zeggen ze dat er in de film een belangrijk verhaal verstopt zit.

Trailer
In Civil War bestaan de Verenigde Staten niet meer. Na een burgeroorlog hebben de staten zich van elkaar afgescheiden en bestaan deze uit verschillende facties. Een oorlogsfotograaf, gespeeld door Kirsten Dunst (o.a. bekend van Power of the Dog), trekt samen met haar familie door het land.

Ook buiten Dunst mag de rest van de cast er zijn. Andere belangrijke rollen zullen worden ingevuld door Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson, Cailee Spaeny, Karl Glusman, Sonoya Mizunom, Jonica T. Gibbs en Jess Matney.

NieuwsFilm

meest populair