Lynch en Herzog samen

David Lynch en Werner Herzog, twee van de meest obsessieve en vreemde regisseurs, gaan samen een film maken. Een horrorfilm, zelfs.

My Son, my Son heet het project, dat gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal. Herzog en zijn trouwe medewerker Herbert Golder schreven het script. Een man voert daarin in gedachten een stuk van Sophocles op, en vermoord zijn moeder met een zwaard. Ze hopen in maart te beginnen met filmen, en David Lynch zal als executive producer dienstdoen.

Het is niet het enige project voor Herzog: gisteren kondigden we zijn remake van Bad Lieutenant aan, met Nicolas Cage in de hoofdrol, en tussen die film en My Son, my Son zal hij ook nog The Piano Tuner regisseren.

Ook Lynch heeft het druk. Naast dit project is hij met zijn productiemaatschappij Absurda ook nog bezig met King Shot, een metafysische gangsterfilm met Asia Argento, Udo Kier en Nick Nolte. Alejandro Jodorowski zal die film regisseren. Er zijn geruchten dat Marylin Manson ook als profeet erin te zien zou zijn, en dat de film waarschijnlijk door de expliciete seks en het expliciete geweld een NC-17 beoordeling zou krijgen.



NieuwsFilm

meest populair