Italiaans topdrama vanaf deze week te zien in schitterend zwart-wit

Italiaans topdrama vanaf deze week te zien in schitterend zwart-wit

Stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man.

Paola Cortellesi is in Italië een bekende actrice met ruim veertig acteercredits op haar naam. Naast acteren begint ze nu ook met regisseren. Vorig jaar oktober ging in Rome namelijk haar regiedebuut C'è ancora domani in première en hiermee liet ze zien dat ze niet alleen weet hoe het menselijk lichaam werkt, maar ook met een camera overweg kan.

Naast de regie schreef ze ook mee aan het script én speelde ze de hoofdrol.

Plot
Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano's ziekelijke vader in Rome. Het is 1946 en de mensen in de stad balanceren tussen de bevrijdingsroes en de tekorten van de voorbije oorlog. Delia is het zorgende type die heeft leren omgaan met haar tirannieke man.

De familie is opgewonden want hun dochter gaat zich verloven, maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven. Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

Stijlvol en krachtig
In de trailer zien we dat dit een ijzersterke dramafilm gaat worden vol passievol spel in haarscherpe zwart-witbeelden.


C'è ancora domani is vanaf 21 maart te zien in het filmhuis.

NieuwsFilm

meest populair