De Jong wil vervolg op Kameleon

Als het aan Steven de Jong ligt komt er een vervolg het onlangs verschenen 'De schippers van de Kameleon'. De filmmaker stelde zaterdag dat hij eind dit jaar met de opnames wil beginnen.

'De schippers van de Kameleon' is momenteel te bewonderen in de Nederlandse bioscopen en trok in korte tijd ruim 200.000 bezoekers. "Deze film doet het bijzonder goed en ik krijg ook steeds meer verzoeken om een tweede deel te maken", aldus De Jong.

Het tweede deel zal de titel 'Kameleon ahoy' gaan dragen, naar de naam van het tweede boek uit de serie. In de film komen verhaallijnen van verscheidene boeken voor. De hoofdrollen in de nieuwe film zullen eveneens door de tweeling Koen en Jos van der Donk gespeeld worden.

Een defitief "go" voor het produceren van de film hangt volgens De Jong nog af van de vraag of hij in aanmerking komt voor belastingaftrek voor investeerders in de film. De Jong diende hier begin dit jaar al een aanvraag voor in bij een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het is nog niet duidelijk of hij hiervoor in aanmerking komt. "Ik heb nu aan de fiscus toestemming gevraagd voor een belastingregeling waardoor mensen die in de film willen investeren, kosten kunnen aftrekken."



NieuwsFilm

meest populair