The ghost with the most keert terug: Eerste trailer van 'Beetlejuice Beetlejuice'

The ghost with the most keert terug: Eerste trailer van 'Beetlejuice Beetlejuice'

Tim Burton en Michael Keaton werken weer samen in het vervolg op de hit uit 1988

"The juice is loose". Na 36 jaar wachten verschijnt later dit jaar eindelijk het vervolg op Tim Burton's Beetlejuice, met de toepasselijke titel Beetlejuice Beetlejuice. Warner Bros. heeft nu eindelijk de eerste beelden vrijgegeven van het langverwachte vervolg.

Michael Keaton keert terug als verraderlijke spook Betelguese en hij wordt weer vergezeld door Winona Ryder en Catherine O'Hara. De oorspronkelijke cast wordt aangevuld door topacteurs zoals Jenna Ortega, Willem Dafoe en Monica Belluci.

Tim Burton
In de eerste trailer krijgen we eindelijk een blik op Keaton's terugkeer naar de rol die hem wereldberoemd maakte. Ook zien we de eerste beelden van Jenna Ortega's personage Astrid Deetz, de dochter van Lydia Deetz (Winona Ryder).

Beetlejuice was in 1988 een grote hit en betekende de doorbraak van regisseur Tim Burton. Na het succes van Beetlejuice mocht Burton Batman regisseren, ook met Michael Keaton in de hoofdrol. Na 36 jaar keert Tim Burton terug om het vervolg te regisseren.

Nieuwe passie
Burton bekende dat hij door Beetlejuice Beetlejuice weer een nieuwe passie heeft gevonden om films te maken. De regisseur wilde graag gebruik maken van Stop Motion animatie om de geesten in de film te verwezenlijken en niet te veel afhankelijk te zijn van CGI.



Over een vervolg op Beetlejuice wordt al sinds 1990 gesproken, maar Burton en Keaton vonden nooit het juiste verhaal om te vertellen. "We wilden de film alleen maken als het goed voelde," vertelt Burton. De focus op de Deetz-vrouwen was de haak die het verhaal samenbracht.

Beetlejuice Beetlejuice (zeg zijn naam nooit drie keer) verschijnt op 5 september in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair