Deze veelbelovende blockbuster met grote sterren werd een gigantische flop

Deze veelbelovende blockbuster met grote sterren werd een gigantische flop

Veelgeprezen film vol sterke acteurs was een stevige flop aan de box office.

Het komt wel vaker voor, dat een film er veelbelovend uitziet en wordt gezien als een mogelijke kanshebber voor de Oscars. Soms komt dit ook uit, andere keren blijkt het juist een mega flop te zijn. Helaas hoort de onderstaande film in de laatste categorie.

Het gaat hier om de film Glengarry Glen Ross, die in 1992 verscheen. Regisseur James Foley wist voor zijn film een enorm indrukwekkende cast te strikken. Zo tekenden grote namen als Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin, Alan Arkin, Kevin Spacey, Ed Harris én Jonathan Pryce voor de film.

Ontvangst
Het verhaal draait om een groep vastgoedverkopers, die te maken krijgen met de harde realiteit van hun beroep. Ondanks het feit dat de acteurs hun rollen goed neerzetten, bood de film gezien het verhaal maar weinig actiescènes en richtte zich voornamelijk op dialogen, wat in de ogen van sommige bioscoopgangers teleurstellend was.

Toch konden de meeste filmcritici Glengarry Glen Ross wel appreciëren. Op Rotten Tomatoes scoort deze namelijk een prachtige 94%. De audience score ligt met zijn 78% wel lager en dat was ook te zien aan de box-office.

Teleurstellend
Er waren hoge verwachtingen van de film, maar tegenover een budget van 12,5 miljoen bracht deze maar slechts ongeveer 10 miljoen dollar op. Dit resultaat was ver onder de verwachtingen van de studio en droeg bij aan het label 'flop' voor de film.


Een van de redenen waarom Glengarry Glen Ross het ook niet goed deed in de bioscoop is dat er nauwelijks reclame werd gemaakt voor deze arthouse-film. Bovendien moest de tamelijk 'kleine' film het opnemen tegen blockbusters als Batman Returns, Lethal Weapon 3 en Home Alone 2. Als gevolg hiervan draaide Glengarry Glen Ross dan ook niet lang in de bioscoop.

IMDb
De nodige cinefielen zeggen dat Glengarry Glen Ross vandaag de dag echter nog steeds de moeite waard is. Op IMDb scoort deze weer een hele nette 7,7. Helaas is deze momenteel niet te vinden op een streamingdienst, maar de dvd kan wel gevonden worden.



NieuwsFilm

meest populair