William Shatner over zijn vijfde 'Star Trek'-film: "Ik heb vreselijk gefaald"

William Shatner over zijn vijfde 'Star Trek'-film: "Ik heb vreselijk gefaald"

Niet alleen nam hij de hoofdrol op zich, hij trad ook op als regisseur.

Een van de bekendste Star Trek-namen is zonder enige twijfel William Shatner. Hij was voor het eerst te zien als Captain Kirk in Star Trek: The Original Series in 1966. Vervolgens keerde hij nog meerdere malen terug, maar hij heeft niet genoten van elke film.

Shatner, die net 93 is geworden, werd recentelijk geïnterviewd. Het ging toen natuurlijk voornamelijk om al zijn Star Trek-avonturen, maar een film had hij liever niet gemaakt, namelijk Star Trek V: The Final Frontier.

Flop
Deze blockbuster kan allesbehalve een succes genoemd worden. Toen deze uitkwam werd deze met de grond gelijk gemaakt. Dit valt ook te zien aan de Rotten Tomatoes score: een 21%. De 'gewone bioscoopgangers' waren niet veel milder en geven deze ook maar een 24%.

Shatner speelde niet alleen een van de hoofdrollen in deze film uit 1989, hij was ook de regisseur van dit hoofdstuk. Trots is hij hier echter niet op. Sterker nog, als Shatner het vandaag de dag nog eens zou moeten doen, dan zou hij het allemaal veel anders in elkaar zetten.

Reactie
Zo zegt Shatner: "Ik zou graag terug de tijd in willen om hier iets aan te doen. We wisten niet goed wat we moesten doen. Ik was hier ook niet de juiste man voor. Ik wist niet hoe ik hier mee moest omgaan en beschikte ook niet over het gewenste budget".


"Ik ben tekort gekomen. Ik heb enorm gefaald. Zelfs als men mij nu nog zou vragen: 'Waar heb je de meeste spijt van', dan is dat het feit dat ik er niet in geslaagd ben een blockbuster te kunnen maken. Ik kon het niet aan, waardoor andere mensen keuzes namen voor mij".

NieuwsFilm

meest populair