3 goede misdaadfilms om vanavond te kijken

3 goede misdaadfilms om vanavond te kijken

Spannende misdaad: deze drie films mag de liefhebber absoluut niet missen.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films. FilmTotaal heeft vandaag drie films uit het misdaadgenre voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Reservoir Dogs (1992)
Regie: Quentin Tarantino | Cast: Harvey Keitel, Michael Madsen, Tim Roth, e.a. | Te zien op: iTunes / Pathé Thuis
Joe Cabot is de ongeschreven meester in het organiseren van overvallen op juweliers. Zijn zoon huurt een groep criminelen in voor een overval op een diamantzaak. Alles is perfect voorbereid, maar de roof loopt volledig uit de hand. De groep vermoedt dat er een verrader in hun midden is. Op hun hoofdkwartier proberen ze de dader te vinden.



American Made (2017)
Regie: Doug Liman | Cast: Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright, e.a. | Te zien op: SkyShowtime
Commercieel piloot Barry Seal casht af en toe wat bij door een partijtje sigaren mee te smokkelen. Daardoor komt hij op de radar van de CIA te staan, die hem rekruteert als informant. Ondertussen smokkelt hij echter ook cocaïne voor drugsbaron Pablo Escobar. Zijn dubbelspel lukt aardig, maar dan gaat het gruwelijk mis.



Se7en (1995)
Regie: David Fincher | Cast: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, e.a. | Te zien op: HBO Max / Prime Video
William Somerset, een doorgewinterde rechercheur die op het punt staat met pensioen te gaan, gaat samen met zijn enthousiaste nieuwe partner David Mills wanhopig op zoek naar een seriemoordenaar wiens gruwelijke daden lijken te zijn gebaseerd op de zeven hoofdzonden. Tijdens hun onderzoek raken de twee steeds dieper verzeild in een duister en morbide spel.



NieuwsFilm

meest populair